martes, 14 de abril de 2009

Franse Staat investeert 6 miljoen in Lac de Moisson

Vorige week waren we uitgenodigd door de nieuwe directeur van Lac de Moisson om elkaar te leren kennen en om het nieuwe seizoen goed voor te bereiden. Hij zei ook nog dat hij een verrassing had voor ons…

 

Toen we aankwamen was er, tot onze grote verbazing, heel wat activiteit op het terrein: vrachtwagens, heftrucks en bulldozers reden op en neer, tuinmannen waren druk bezig met niewe aanplanting, bouwvakkers waren de laatste details aan het bijwerken…

 

Verderop stond een man breed glimlachend te zwaaien: Mr. Lambert, de nieuwe direkteur. Tijdens ons onderhoud vernamen we dat de Franse Staat maar liefst zes miljoen Euro heeft  geïnvesteerd in dit recreatiedomein.

 

Om te beginnen werd een nieuw modern onthaal gebouwd om de klanten te ontvangen. Chrystel heet de klanten welkom en zij overhandigt  hen de nodige informatie en de sleutel van de slagboom.

 

Net naast het onthaal bevindt zicht een prachtig restaurant (self-service en à la carte) met een fantastisch terras dat over het meer uitkijkt. Hier wordt voortreffelijk eten geserveerd : ontbijt, middageten en avondeten.  Een dagmenu kost slechts 10,30 €. De vissers kunnen er ook vers brood, croissants en drank halen.

 

Verder zijn er nu ook splinternieuwe kamers en studios te huur. De inrichting is mooi en netjes en er is een fantastisch uitzicht over het meer vanaf het terras. De studios hebben 2 bedden, een kompleet ingerichte keuken, tafel en stoelen, en ruime badkamer. Handdoeken en lakens zijn inbegrepen in de prijs. De prijs is 40 € per nacht. De kamers hebben 2 of 4 bedden en een badkamer. Handdoeken en lakens zijn inbegrepen in de prijs. De prijs is 15,50 per persoon per nacht. We vinden dit absoluut niet duur. Het is mogelijk om ontbijt op de kamer te krijgen.

 

In dit gebouw zijn trouwens ook nieuwe WC’s en douches gemaakt, die de vissers mogen gebruiken. Vanaf nu is er dus prachtig sanitair op Moisson. Het is wel praktisch om een fiets mee te nemen.

 

Omdat veiligheid heel belangrijk is voor het nieuwe bestuur, werd er ook een security eenheid ingehuurd van 2 mannen met een hond. ‘s Nachts is het hele domein afgesloten.

 

En, “Last but not least”, de directie heeft weer een uitvoerige visuitzetting gedaan om het uitzonderlijk visbestand van Lac de Moisson in evenwicht te houden.

 

We waren aangenaam verrast door deze verbeteringen en we zijn ervan overtuigd dat Lac de Moisson heel wat te bieden heeft voor onze klanten. Vissers die graag met familie op karpervisvakantie willen, kunnen perfect de nietvissers in een studio onderbrengen en zelf in de bivvy blijven. We hebben al vissers geboekt die voor de koudste nachten een kamer gehuurd hebben. Verder blijft dit een zeer aantrekkelijk water voor de échte specimen hunter die al op Cassien of Lac du Der was. Hier zwemmen meerdere vissen van meer dan 30 kg rond en het record is 32kg…

 

Fisherman Holidays hebben Jürgen en Glenn van Lila Depth Maps (digitale dieptekaarten) uitgedaagd om enkele 30kg-vissen voor ons te vangen en op de foto te zetten. Zij hebben de uitdaging aangenomen en zullen de opdracht in een tiental sessies proberen waar te maken. Zij willen hiermee ook bewijzen dat hun dieptekaarten tot succes kunnen leiden. We zijn benieuwd.

 

We bieden onze klanten deze uitdaging ook aan:  Elke klant die dit jaar een 30 kg vis vangt en dit met een bewijs kan aantonen via enkele foto’s of een getuigeverslag van Régis, die verdient een gratis sessie op Moisson.

 

We willen ze echt zien dit jaar!!

 

We houden jullie op de hoogte!!

 

Mvg

 

Martin & Thomas Komen

Fisherman Holidays